No sóc diferent. Sóc un referent

L’Espai Avinyó – Llengua i Cultura us presenta la seva sèrie “No sóc diferent. Sóc un referent”, un conjunt d’entrevistes que donen veu a diferents joves barcelonins de diversos orígens culturals; joves immigrants i l’anomenada segona generació. Aquests joves, de la mateixa manera que els fills dels autòctons, estan creixent i es desenvolu pen personalment i professionalment en la nostra societat. Són el present i el futur de Catalunya; nois i noies que en pocs anys seran els nostres metges, professors, artistes, empresaris o periodistes i que trenquen amb els estereotips dels joves immigrants o fills d’immigrants, moltes vegades identificats amb joves problemàtics.

Chi-Shin Hou

«Jo parlo català, castellà, anglès i xinès, llengua que des de petit em va ensenyar la mare. I això és una riquesa que puc aprofitar. Els companys i amics em diuen que tinc molta sort, per poder tractar amb naturalitat aquests dos mons; i tenen raó. Probablement, en aquest planeta tan globalitzat en què vivim tindré més oportunitats»

Seguir llegint l’entrevista en PDF

Nabila Abouayad

Té 21 anys, tots viscuts a Barcelona. Filla de pares immigrants marroquins, estudia a la Facultat d’Economia de la UB i treballa com a coordinadora del programa Èxit (contra el fracàs escolar) i en una cafeteria. Quan li preguntem si es veu com a presidenta de la Generalitat la Nabila respon convençuda: “no m’hi veig, però no sé quin seria el problema”.

Seguir llegint l’entrevista en PDF

David Sow

Va arribar fa quasi quatre anys a Barcelona, a la recerca del seu somni: fer un disc de hip-hop de ressò internacional. Ja té el grup: Maestro 24, format amb altres joves que, com ell, són d’origen senegalès. David Sow, de 20 anys, estudia informàtica i treballa en diferents feines eventuals, mentre prepara el que serà el seu treball de debut, My dream.

Seguir llegint l’entrevista en PDF

Khalid El Khattabi

Nascut a Alhucemas (Marroc), va arribar a Barcelona amb la família, als 3 anys. Ara acaba d’estrenar la majoria d’edat, estudia 2n de batxillerat i té un grup de rock, els Broken Plates, on porta la veu cantant. Al Facebook la formació es presenta així: “Som un grup jove a la recerca d’alguna cosa gran”. Una bona declaració d’intencions. Alhora, en Khalid El Khattabi busca feina i també troba temps per fer de voluntari.

Seguir llegint l’entrevista en PDF

Jessica González

«Per mi, el fet d’emigrar ha estat una oportunitat en ella mateixa. Jo estava molt bé al meu país, però l’aprenentatge intangible que suposa interactuar amb gent amb mentalitats diferents, amb maneres de fer diferents, és molt enriquidor. No hauria esdevingut la mateixa persona si m’hagués quedat a Colòmbia, o hagués marxat a Londres, o a Berlín…».

Seguir llegint l’entrevista en PDF

Anuncis

About recursosespaiavinyo

Espai cultural. Espai de barreja. Espai de reflexió. Espai d'interacció. Espai d'idees. Espai d'activitats. Espai d'intercanvi. Espai intercultural. Espai.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: